Aurarie VS

Cerceii – cum să îi alegem?

Alegerea cerceilor pentru a completa ținuta înseamnă mai mult decât alegerea la întâmplare a cerceilor cei mai extravaganți sau mai simpli pe care îi ai în cutia cu bijuterii, sperând că se vor potrivi. Cu toate acestea, poți întotdeauna ieși din casă cu o ținută elegantă și îngrijită, respectând câteva reguli de bază și luând în considerare următoarele aspecte:

Ocazia cu care vei purta bijuteriile 

Trebuie să iei în considerare evenimentul la care vei purta bijuteriile.

Dacă este un eveniment formal, o pereche de cercei simpli și eleganți vor adăuga o tușă de glamour ținutei, fără a o scoate prea mult în evidență.

Dacă este o zi la birou, cerceii trebuie să fie confortabili și să aibă un aer profesionist. Cea mai bună alegere sunt cerceii cu un design cât mai minimalist.

Dacă te duci la o întâlnire sau în oraș cu prietenele, alege o pereche de cercei care să îți oglindească și complimenteze personalitatea.

Forma obrazului

Ovală

Persoanele cu fața ovală pot purta aproape orice, dar cerceii triunghiulari sau cerceii mici pun cel mai bine în evidență pomeții.

Rotundă

Pentru persoanele cu fața rotunda cerceii cei mai potriviți sunt cei lungi, care să creeze o impresie de suplețe, alungind obrazul.

Pătrată

Persoanele cu maxilarele puternice trebuie să poarte cercei rotunzi sau ovali, care să înmoaie contururile unchiulare ale feței.

Triunghiulară

Dacă ai fruntea lată și bărbia îngustă, trebuie să alegi cerceii care să balanseze jumătatea inferioară a feței și aici cerceii candelabru sau cerceii picătură sunt cei mai potriviți.

Lungă

Femeile cu fața lungă și îngustă trebuie să poarte cercei lungi și rotunjiți, care să dea amploare obrazului.

Personalitate

Dacă ești o persoană care agrează stilul atemporal, alege cerceii clasici.

Dacă ești o personalitate romantică, alege o pereche de cercei cu detalii rotunde, curbe.

Dacă ai un stil dramatic sau chic, alege cercei cu margini drepte, pătrați sau dreptunghiulari iar dacă ești stilul creativ, artistic, alege cerceii mari și colorați.

Coafură 

Deși nu există o regulă fixă pentru alegerea cerceilor, pornește de la culoarea părului, persoanelor cu părul blond sau șaten deschis, li se potrivesc mai bine cerceii aurii decât cei din argint sau aur alb.

Pe de altă parte, femeilor cu părul închis la culoare li se potrivesc mai bine bijuteriile din aur alb. Iar dacă ai părul roșcat, cel mai spectaculos se potrivesc bijuteriile din aur roz.

Dacă porți părul scurt, cu lobul urechii descoperit, poți purta orice model de cercei dorești, în funcție de fizionomie, gusturi și ocazie.

Dacă ai părul lung, cea mai bună alegere sunt cerceii mari sau în culori aprinse, care să complimenteze coafura, fiind în același timp vizibili.